Posted on Leave a comment

Amygdalus persica untuk lelaki power

Amygdalus Persica untuk lelaki power ialah dari pokok dan buah peach dan jangan terperanjat pula Murraya Koenigii ialah Daun Kari!. Ya daun kari yang anda masukkan ke dalam masakan kari.

Kedua-dua tumbuhan ini diestrak secara homeopathy tanpa bahan-bahan ubat yang merbahaya, Amygdalus Q for Blood Sugar Control adalah harapan baru kepada pesakit diabetes type 2 untuk kembali menjadi lelaki sejati. #amygdalusq

Bersama Isteri Selama Dua Jam? Pesakit Diabetes Hanya Bermimpi

Rasa agak lucu dengan beberapa iklan “ubat kuat” di dalam Facebook, sebiji pil atau setitis produk mereka dapat bertahan selama 2 jam. Nak buat apa selama dua jam tu? Hahaha mahu lari pasangan kita dan paling malang jika isteri buat laporan Polis si suami mer0gol si isteri, seperti berita yang tular baru-baru ini.

Berbalik kepada pesakit diabetes (kencing manis) type 2, hubungan intim seperti sesuatu yang menakutkan terutama kepada pesakit diabetes lelaki. Mereka akan mengalami kesukaran untuk ereksi, kalau terjadi ereksi pun tidak akan tahan lama. Kehidupan seksual mereka mula mengalami perubahan yang drastic!

Pesakit diabetes type 2 sering merasa tubuh mereka seolah-olah telah bekerja berat, penat melampau dan tidak bermaya. Kurang minat untuk aktiviti hubungan intim dan akan cuba mencari helah untuk melaksanakan tugas mereka sebagai suami. Selain dari simptom kerap dahaga, kerap buang air kecil, luka yang lambat sembuh dan mata mula kabur.

Mengambil ubat-ubat preskripsi menambah derita pesakit diabetes kerana ubat-ubatan akan menjadikan mereka hampir tidak menjadi lelaki. Adakah solusinya?

Amin (bukan nama sebenar), 42 tahun penghidap diabetes type 2 selama 3 tahun bercerita mengenai pengalamannya.

“ Pelik juga kerana saya ni jenis yang kuat nafsu sebenarnya, tapi sejak 3 tahun lepas ereksi saya seolah-olah yo-yo, kejab ok kejab tak ok. Ada masanya terjadi ereksi tetapi pertengahan jalan ereksi saya terus menurun dan menjadi lembik. Wife pun pelik kami cuba pelbagai cara tapi tak menjadi. Makan pil herba dah berbotol-botol sampai naik pening kepala.

Selepas buat medical check up rupa-rupanya saya menghidap diabetes type 2. Fuh terasa dunia berpusing, dan doctor memberi ubat-ubat untuk mengawal gula di dalam darah. Memang terkawal tetapi ereksi saya seolah-olah terus hilang..saya ni lelaki ke apa??.

Setelah 3 tahun mencuba pelbagai cara, seperti diet, senaman dan perubatan alternative seperti Amygdalus Q for Blood Sugar Control, saya mula dapat mengurangkan dos ubat-ubat hospital. Paling saya terkejut setelah 3 tahun selepas mengamalkan Amygdalus Q for Blood Sugar Control “adik” saya telah bangun pada sebelah pagi selepas bangun tidur. Wow! Terasa kembali menjadi lelaki dan ereksi saya mampu bertahan untuk hubungan intim yang sepatutnya… “

Itu yang saya tanya nak buat apa sampai 2 jam, mau jadi lembik macam kain buruk sebab kepenatan.

Amygdalus Q for Blood Sugar Control

Amygdalus Q for Blood Sugar Control ialah remedi homeopathy cecair untuk diminum. Terdapat dua remedi hebat yang sedang hangat diperkatakan, Amygdalus Persica dan Murraya Koenigii. Semua bidang perubatan sedang giat menjalankan kajian terhadap tikus-tikus tetapi homeopathy terus mencuba kepada pesakit. Hasilnya sangat memberangsang,

Amygdalus Persica dan Murraya Koenigii berjaya melegakan simptom-simptom diabetes type 2 tanpa kesan sampingan yang dasyat seperti ubat-ubatan lain. Malah paling hebat fungsi seksual pesakit itu sendiri juga diperkasakan secara semulajadi.

Amygdalus Persica ialah dari pokok dan buah peach dan jangan terperanjat pula Murraya Koenigii ialah Daun Kari!. Ya daun kari yang anda masukkan ke dalam masakan kari. Kedua-dua tumbuhan ini diestrak secara homeopathy tanpa bahan-bahan ubat yang merbahaya, Amygdalus Q for Blood Sugar Control adalah harapan baru kepada pesakit diabetes type 2 untuk kembali menjadi lelaki sejati.

Minat nak order klik

https://nakwasap.my/dalus

#amygdalusq

Posted on Leave a comment

Tunera bangkitkn nafsu wanita yang tidur



Tunera bangkitkan nafsu wanita yang tidur

Kali ini kami akan bercerita tentang seorang yang email berkenaan isteri yang diberikan tunera selama 3 hari berturut-turut. Atiqullah (bukan nama sebenar). Minta dirahsiakan kerana ini ada kaitan dengan privacy dll. Atiqullah mempunyai isteri yang dingin melayan kehendak nafsunya.Setiap kali diajak berjimak ada sahaja alasan. Penat,tiada mood, dan lain-lain sehingga membuat Atiqullah tidak senang dengan isterinya kerana beliau senang mengamalkan arrow up dan tebukti arrow  menaikkan libidonya.

Atiqullah menghantar email bertanya adakah produk yang boleh naik nafsu wanita. kami jawab ada. Tunera namanya. Tanpa fikir panjang saudara Atiqullah terus membelinya. Dalam masa beberapa hari kami terima email daripada saudara Atiqullah isteri asyik ajak berjimak tidak tentu masa. Dia kata biji kelentitnya asyik gatal dan ghairah. Waktu dipejabat dia syik ke tandas menggaru alat kemaluan. gatal bukan kerana ada kulat atau fungus tetapi kerana rasa ghairah seperti dihisap biji kelentitnya.

Aduh begitu sekali hebatnya tunera menjalankan peranannya.



Bangkit nafsu wanita.

Dengan rumusan ini apabila wanita mengambil tunera klitoris akan merasa geli-geli dan akan membangkit nafsu syahwat. Faraj yang kurang berair akan kembali berair.

TUNERA GOLD WITH GINKO BILOBA PRODUK WANITA MATI PUCUK.

PRODUK TENAGA BATIN WANITA/MEMBESARKAN BUAH DADA INGIN HEBAT SEPERTI ANAK DARA

SUDAH LAMA BERKAHWIN FARAJ MAKIN KENDUR DAN NGILU

NAFSU SEKS SEMAKIN MENURUN SUAMI MENJAUHKAN DIRI UNTUK MELAKUKAN SEKS DENGAN ANDA

SUAMI MERASA BOSAN PADA ANDA

RAPATKAN KEMBALI FARAJ ANDA SEPERTI ANAK DARA.

MEMPERKENALKAN PRODUK HOMEOPATHY SELAMAT UNTUK KEBAHAGIAAN ANDA.

TAMBAT KEMBALI HATI SUAMI DENGAN KEHEBATAN ANDA DI RANJANG.

Jika digabung dengan Damiana Gold akan lebih power

Bila di sebut mati pucuk, kita tunding jari pada kaum Adam sahaja, tetapi wanita juga mengalami mati pucuk, ish…ish marah kaum Hawa bila saya kata begitu. Apa yang menarik mati pucuk dikalangan kaum wanita adalah lebih tinggi berbanding kaum lelaki. Fakta daripada kajian menunjukkan lelaki hanya mewakili 31 peratus sementara wanita 43 peratus yang mengalami masalah disfungsi seksual.



Simptom Female Sexual Dysfunction (FSD) atau Disfungsi Seksual Wanita ialah seperti ketiadaan libido (kehendak seksual), sukar untuk merasa berahi dan kesakitan sewaktu melakukan hubungan intim. Punca atau atau sebab-sebab terjadinya FSD ? Secara psikologi punca-punca terjadi FSD adalah diakibatkan oleh …. pasangan yakni suami , baru nak tunding jari kat kaum isteri tetiba suami pula jadi punca… ni yang payah kan tetapi itulah hakikatnya.

Akibat dari kelemahan seksual si suami seperti mengalami ED (mati pucuk) dan mengalami pancutan ejakulasi terlalu cepat sehingga isteri merasa tidak ada kepuasan kepada hubungan seksual tersebut lalu menjurus kepada FSD.

Pil biru yang amat popular di katakan berkemampuan untuk “mati atas perut” sewaktu bersama. Reputasinya amat baik untuk membantu masalah ED namun kesan sampingannya aduhaiii… amat menakutkan. Remedi Homeopati Untuk FSD & ED Seperti gambar di atas yang berlabel biru bernama Tunera Gold with Ginko Biloba dan yang berlabel hijau Damiana Gold yang telah lama berada dipasaran dan telah mampu merawat ED walaupun mengambil sedikit masa.



Sekiranya isteri anda mengalami FSD berkemungkinan anda mengalami ED juga , tahap ED anda berkemungkinan masih mampu melakukan hubungan seksual cuma pancutan terlalu awal menjadikan isteri anda secara psikologi menjurus FSD. Oleh itu saya mencadangkan isteri dan suami mengambil remedi dan harapan malam anda sentiasa seperti MALAM PERTAMA layaknya. Herba Homeopathy yang dirumus dalam persediaan Tunera Gold with Ginko Biloba adalah hampir sama dengan tetapi perbezaannya Tunera Gold with Ginko Biloba mempunyai Pulsatila dan Ginko Biloba.

Hasil uji kaji makmal remedi ini amat selamat dan bebas dari bahan logam berat (heavy metals) , bukan kumpulan rock tau tetapi bahan-bahan merbahaya seperti Arsenic , Cadmium , Lead dan Mercury.

Tunera Gold with Ginko Biloba mempunyai kesan terapuetik seperti berikut bila anda mengamalkan, Menambah baik libido yang hilang Menambah baik simptom kekeringan di vagina sewaktu bersama Menambah baik stamina dan mengurangkan kelesuan.

Menambah kesuburan dan menjadikan klitoris merasa lebih sensasi sewaktu hubungan intim.

Bertindak menjadi remedi diet, kerana bila mengamalkan Tunera Gold with Ginko Biloba anda akan merasa lambat lapar.

MEMBESARKAN BUAH DADA MENEGANG DAN MENGAGKAT BUAH DADA KE BENTUK ASAL

Cara pengambilan cukup mudah


    1. 1-2 spray bawah lidah dan kemam seketika dan telan atau boleh spray didalam 1/4 cawan air dengan 1-2 kali spray dan beri minum 2-3 kali sehari

https://shopee.com.my/Tunera-with-Gingko-Biloba-homeopathy-i.45360124.7311456995

Posted on Leave a comment

Punca dan penyebab melasma dan jeragat

Punca dan penyebab melasma dan jeragat

Antara penyebab melasma

– Faktor keturunan (genetis)

– Ketika hamil

– Aktiviti hormon

– Pengubatan hormon

– Paparan ultra violet

– Stress

Jeragat adalah bintik-bitik berwarna coklat cerah yang berada pada kulit muka anda dan ianya tidak berbahaya tetapi ia berkemungkinan boleh menyebabkan kanser kulit.

Ramai orang percaya bahawa jeragat degil berpunca dari kurangnya penjagaan kulit seseorang itu.

Pelindung matahari atau “sunscreen” tidak menghapuskan jeragat anda, tetapi ia membantu elakkan jeragat degil yang baru.

American Academy Dermatology menyarankan tips seperti ini:

  1. Pelindung matahari perlu mempunyai SPF 30 atau lebih.
  2. Gunakan pelindung matahari 15 minit sebelum melakukan aktiviti luar.
  3. Gunakan semula pelindung matahari 2 jam sekali terutama selepas berenang atau berpeluh berlebihan.

Apa yang sebenarnya menyebabkan wajah kelihatan tua? Cuba lihat gambar semasa kita muda kemudian bandingkan dengan wajah sekarang. Dua perubahan paling ketara yang boleh membuat wajah nampak lebih tua ialah penambahan kedutan pada muka.

Bagaimanapun, antara masalah utama menyumbang wajah tampak berusia ialah disebabkan oleh kemunculan melasma atau juga dipanggil jeragat atau pigmentasi.

Semua masalah itu boleh dirawat dengan kaedah tertentu terutama dalam kalangan wanita berusia 30-an ke atas.

Apakah itu melasma? Ia adalah longgokan pigmen kulit sama ada di lapisan epidermis (lapisan atas), dermis (lapisan bawah kulit) atau kedua-duanya.

Setakat ini tiada barangan kosmetik atau barangan penjagaan kulit di pasaran yang boleh merawat melasma.

Ada beberapa perkara yang dikaitkan dengan melasma antaranya iaitu kehamilan, pil perancang dan pil gantian hormon menopaus.

Melasma hilang dengan sendiri beberapa bulan selepas kelahiran atau apabila seseorang berhenti mengambil pil hormon.

Faktor lain yang menyebabkan melasma ialah pendedahan kepada sinaran cahaya lembayung unggu (UV) yang kronik atau komplikasi akibat salah penggunaan bahan kosmetik.

Melasma yang disebabkan kedua-dua faktor itu agak sukar dirawat.

Sebilangan besar kes melasma adalah disebabkan tiada perlindungan kulit muka terhadap sinaran UV matahari.

Jika anda mempunyai melasma, penggunaan krim pelindung matahari tidak boleh membantu menghilangkannya. Ia hanya boleh mengelakkan melasma merebak walaupun krim yang digunakan itu mengandungi bahan pencerah.

Jika anda mempunyai masalah melasma, janganlah membuang masa dan wang membuat rawatan cucian muka kerana tanpa rawatan profesional, masalah anda tidak boleh di atasi sepenuhnya. Setakat ini, belum ada lagi bahan kosmetik atau krim penjagaan kulit di pasaran yang boleh merawat melasma.

Jenis melasma

Untuk mengenal pasti kewujudan melasma sama ada dari jenis epidermal, dermal atau campuran, ia hanya boleh dilakukan oleh doktor estetik menerusi ujian woodlights.

Apabila kulit disinari dengan lampu woodlights, doktor akan dapat membezakan sama ada melasma anda adalah jenis di permukaan kulit dalam kulit atau kedua-duanya.

Rawatan biochemic terbukti berkesan dan selamat. ingin info segera boleh klik link dibawah

http://www.biochemic.wasap.my

Posted on Leave a comment

Mengapa nafas bau longkang?



 

 



hi  {{FIRSTNAME}} Mengapa nafasu berbau busuk dan macam longkang

Carduss Mar 30 menyembuhkan bau mulut ,nafas berbau,sinus,bakteria dan toksin. Ubat biokimia dan homeopati. Sangat berkesan menyembuhkan nafas berbau berbanding dengan ubat lain. Ubat yang selamat dan semulajadi. Tiada kesan sampingan.

Walaupun anda rajin gosok gigi, rajin guna pencuci mulut dan penyembur anti nafas berbau, bau busuk mulut anda tetap akan terjadi. Ini kerana halitosis boleh disebabkan oleh beberapa faktor seperti :

1. Masalah berkaitan dental – cavities dan bakteria yang menyerang gusi adalah salah satu penyebab halitosis.
2. Penyakit mulut, hidung dan tekak – individu yang bermasalah penyakit mulut, hidung dan tekak biasanya dikaitkan dengan jangkitan bakteria disinus yang akan terjadi lelehan ke dalam mulut dan menjadi sebab halitosis.
3. Ketagih merokok dan penggunaan tembakau – perokok dan pengguna tembakau akan memudahkan individu tersebut mendapat penyakit gusi dan akan terjadi halitosis.
Carduus Mar 30 adalah 100% biochemic homeopathy dan dibantu oleh :

* Carduus mar 30 : membantu di hati dan buah pinggang (portal system)
* Kali phos 6 : nafas berbau, gusi mudah berdarah
* Nat sulph 6 : lelangit di dalam mulut kerap berlendir, terdapat mukos yang tebal, seolah lebam.
* Nux vom 30 : rahang terasa tegang, terjadi ulcer di dalam mulut, kadang-kadang air liur mengandungi darah, gusi bengkak tejadi keputihan dan berdarah.
* Silicea 6 : terjadi nanah di gusi , dan di akar gigi
* Diskettes, pure supharless sugar without additives

Bagaimana cara mengambil Carduus Mar 30?

Cara mengambil Carduus mar ialah, kemam diskettes atau tablet di dalam mulut sehingga hancur dan larut ke dalam mulut. Sekira untuk bayi hancurkan tablet dan percikkan di dalam mulut.

Untuk semua umur : Ambil 2 biji 2-4 kali sehari sebelum makan. Carduus mar adalah remedy homeopathy yang selamat untuk semua peringkat umur, sewaktu mengandung dan menyusu bayi.

Remedi homeopathy boleh diambil selepas 10 min mengambil makanan, atau selepas 30 min selepas menggosok gigi. (ubat gigi mempunyai bau yang kuat seperti mint).

Remedi dan khasiat yang dinyatakan adalah mengikut Materia Medica Homeopathy. Sekiranya segala langkah pencegahan telah diambil seperti memberus gigi serta mengikut rutin harian membersih mulut yang teratur, tetapi symptom masih tidak berkurangan. Pemeriksaan dan nasihat doctor gigi perlu dibuat untuk mengenal pasti masalah yang mungkin tidak diketahui sebelum ini.

Jangan abaikan nasihat doctor professional dan jauhkan remedy ini dari cahaya matahari

https://shopee.com.my/Biochemic-CD30-untuk-nafas-berbau-i.45360124.1480240940

Posted on Leave a comment

Jeragat dan melasma

Ramai yang tidak mengetahui bahawa jeragat tidak dapat dirawat menggunakan krim,serum,laser dan kaedah pengelupasan dan sebagainya. Melalui kajian di beberapa media sosial hanya 20% sahaja yang mengetahui bahawa jeragat tidak dapat dirawat dengan aplikasi luaran seperti disebut sebelumnya.

Baki 80% lagi tidak mengetahui jeragat sebenar berpunca daripada sebab dalaman seperti masalah hormon tidak stabil,penggunaan bahan sintetik hormon seperti pil perancang dan penggunaan krim pengelupasan. Selain itu dedahan cahaya matahari yang kerap dan lama juga adalah punca tetapi hanya 5% sahaja.

Kenapa Jeragat Kerap Terjadi Kepada Wanita Berumur.

Tubuh manusia akan mula merosot tahap kesihatan apabila umur mula meningkat, paling terkesan ialah wanita yang pernah melahirkan anak dan telah mengalami perubahan hormon sepanjang tempoh tersebut.

Jeragat adalah simptom awal menunjukkan tubuh wanita itu mula mengalami kemerosotan mineral-mineral penting di dalam tubuh sehingga menjejaskan kesihatan kulit seperti, kedutan pra-matang yang terjadi pada usia seawal 30an, jeragat, jerawat, kulit menjadi kusam, lingkaran hitam dibawah mata, muka kelihatan pucat, muka kelihatan berminyak, pori membesar ini adalah klu awal anda memerlukan biochemic.

Kosmetik seperti krim, minyak pati (essential oil), serum, laser dan pelbagai rawatan kosmetik dianggap sebagai jalan penyelesaian mudah tetapi 95% dari wanita yang mengguna kaedah kosmetik akan menyesal kerana biasanya muka akan menjadi lebih teruk dari sebelumnya.

Paling mengemparkan baru-baru ini Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah mengistihar beberapa krim keluaran produk tempatan yang mempunyai kandungan mercury dan hydroquinone. Dua bahan ini sangat merbahaya kepada system tubuh dan paling terdedah kepada bahaya kesan sampingan mercury dan hydroquinone ialah hati dan buah pinggang.

Biochemic tidak menolak mentah-mentah penggunaan krim, serum dan minyak pati sekiranya produk-produk itu adalah dari bahan semulajadi tetapi biochemic amat-amat tidak menggalakkan kaedah laser atau krim pengelupasan. Laser dan krim pengelupasan akan menghakis lapisan kulit paling atas yang sangat penting untuk menjadi penapis sinaran UV.

Remedi Biochemic dan Flower Batch Remedy Untuk Jeragat, Paling Penting Selamat

Biochemic terdiri dari 12 jenis remedies seperti ;

· #1 – Cal flor

· #2 – Cal phos

· #3 – Cal sulph

· #4 – Ferrum phos

· #5 – Kali mur

· #6 – Kali phos

· #7 – Kali sulph

· #8 – Mag phos

· #9 – Nat mur

· #10 – Nat phos

· #11 – Nat sulph

· #12 – Silica

FVC-30 adalah gabungan mineral biochemic yang sangat selamat dan mempunyai beberapa remedi yang diproses menyerupai mineral atau garam tisu di dalam tubuh yang sangat-sangat diperlukan oleh kulit untuk kekal sihat.

Begitu juga Q-Spray yang mengandungi ekstrak tumbuhan hebat bagi mengawal emosi, hormon dan sistem perjalanan darah. Q-Spray adalah gabungan beberapa tumbuhan yang hebat dan mempunyai nilai perubatan yang telah diperakui diseluruh dunia.

Gandingan biochemic dan Flower Bach Remedy adalah gandingan hebat untuk mendapat kulit yang cantik, sihat dan menawan tanpa merisiko tubuh kepada kerosakkan organ penting seperti buah pinggang dan hati.

Homeopathy biochemic adalah konsep merawat seluruh tubuh pesakit, konsepnya biochemic akan merawat punca terjadinya jeragat.

Homeopathy biochemic mempunyai senarai remedy yang panjang untuk menghapus jeragat. Paling banyak maklumbalas mengatakan set-set jeragat homeopathy biochemic sangat “power” ialah mengguna remedy tunggal (single remedy). Tidak hairanlah jika set-set homeopathy biochemic mempunyai remedy kemam atau minum dan di dalam 1 set akan terdapat 2 atau 3 remedi untuk dikemam dan diminum.

Remedi yang Telah Terbukti Keberkesanannya

Biochemic adalah dari mineral yang terdapat dibumi dan beberapa remedy yang telah terbukti keberkesannya untuk diganding dengan FVC30 dan Q-Spray, seperti ;

Sepia 200 adalah remedi “core” untuk wanita yang mengalami masalah hormon seperti mengambil pil perancang dan pil HRT (hormone replacement therapy). Sepia 200 digelar sebagai “women’s remedy”, oleh pakar-pakar homeopathy. Gandingan mantap Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria vesca, sering mendapat maklumbalas dari pembeli dengan hasilnya yang pantas.

Secaranya ringkasnya fungsi ke semua remedi ini mempunyai fungsi seperti dibawah;

· Sepia 200 – Women’s remedy, yang sangat “power” untuk mengatasi masalah jeragat akibat perubahan atau tidak seimbang hormon. Sangat hebat untuk wanita yang mengalami masalah menstrual (datang haid) yang tertangguh dan kerap mengalami kekejangan sewaktu menstrual

· Melasma Free bahan utamanya Caulophyllum- Remedi yang sangat hebat untuk memberi nutirisi kepada pesakit. Melasma Free Caulophyllum sangat “power” untuk wanita yang stress dan alami masalah sakit-sakit saraf, atau orang panggil “sakit urat”.

· Cal Sulph – Biochemic No.#3 yang sangat “power” untuk membekal nutirisi ke kulit, membina sel-sel kulit baru dan membawa oksigen secukupnya ke dalam darah.

· Kali Sulph adalah biochemic No. #7 yang sangat hebat untuk membantu hati membuang toksin.

· Fragaria vesca 30, atau wild berry yang di gelar “tumbuhan anugerah Allah” yang mempunyai kesan yang sangat baik untuk system tubuh yang lebih kuat. Fragaria vesca sangat “powerful” jika mengikut satu komen web yang menceritakan kebaikkan Fragaria vesca untuk mencerahkan kulit. Selain kulit Fragaria vesca juga mampu mencerahkan gigi dan membantu buah pinggang bekerja dengan lebih cekap dan menghalang dari terjadinya batu di buah pinggang.

Remedi homeopathy semakin mendapat tempat dihati pengguna dengan kesan yang lembut, boleh dipercayai, tidak ada kesan sampingan dan tidak akan ketagih jika diambil di dalam tempoh yang lama.

99% Pengguna Tertipu Dengan Produk Merawat Jeragat

Secara teorinya hampir 99% pengguna sering tertipu dengan gimik dan testimoni produk-produk merawat jeragat dan paling ketara ialah produk yang sering digunakan untuk mencerahkan kulit dan di katakana mampu menghapus jeragat di dalam masa sepantas 7 hari.  Artikel ini tidak bermaksud untuk memburuk-burukkan sesuatu produk tetapi sebagai satu info untuk pengguna supaya lebih bijak untuk memilih produk  kesihatan untuk merawat penyakit yang dideritainya.

Maaf jika tajuk ini keterlaluan tetapi itu adalah fakta yang di kaji oleh para ahli pemasaran di online atau pun offline,  kerana pengguna lebih gemar melihat gambar testimoni berbanding fakta perubatan. Produk-produk merawat jeragat sering kali bergandingan dengan produk pemutihan yang menjanjikan kulit anda akan menjadi cerah, gebu dan “flawless” di dalam masa yang singkat. Adakah anda sedar? proses untuk menghilangkan jeragat bukanlah kerja yang mudah kerana jeragat bukannya berada di atas lapisan kulit,  tetapi jeragat bermula dari proses yang lama dan komplek.

Bagaimana mungkin jeragat akan hilang di dalam masa 7 hari ( ada yang “claim” boleh hilang selepas 7 hari) jika proses terjadinya jeragat bermula sejak 10-15 tahun lampau? Pelik tetapi itulah dakwaan yang dibuat oleh pengeluar-pengeluar produk kecantikkan. Bukan tidak bagus jika kesannya pantas, tetapi kerap kali yang kesannya PANTAS akan mempunyai kesan sampingan.

Sebagai contoh terdapat produk-produk yang mengadungi inhibitor (menghalang atau memberhentikan proses) pengeluaran melanin.  Produk ini memang sangat pantas untuk menghilangkan jeragat kerana ia mengandungi inhibitor yang memberhentikan proses pengeluaran melanin yang berlebihan sehingga terjadinya jeragat. Ramai yang tidak tahu fungsi melanin kepada tubuh dan jika prosesnya pengeluarannya dihentikan dengan paksa padahnya akan mengakibatkan beberapa risiko terhadap

Melanin menyediakan warna kulit
Melanin juga menentukan warna rambut
Melanin juga mempengaruhi mata hitam (di tengah mata)
Melanin juga berada di Stria vascularis di dalam kelopak mata
Melanin juga berada di kawasan otak
Melanin juga boleh mempengaruhi kelenjar adrenal

Apakah akan terjadi kepada anggota dan organ tubuh jika pengeluaran melanin dihentikan atau diperlahankan prosesnya? Kesan-kesan sampingan tidak akan terjadi di dalam masa terdekat tetapi mungkin selepas 1-2 tahun selepas itu.Proses memberhentikan atau menyekat atau memperlahankan proses semulajadi di dalam tubuh adalah sangat berisiko untuk menjadikan tubuh memberontak dan mengalami perubahan yang drastik.

Terdapat juga produk yang berasaskan soya untuk merawat jeragat dan mencerahkan kulit. Biasanya produk-produk dari US dan produk yang berkonsepkan “shake”. Pengeluar terbesar soya ialah US dan boleh dikatakan 90% produk US berasaskan soya, produk buatan Malaysia juga banyak diperbuat daripada soya kerana kosnya agak murah. Terdapat laporan bahawa soya adalah agen kepada kanser, tetapi kajian ini sering disangkal oleh pihak US untuk menyelamatkan industri tanaman soya US. Walaubagaimana pun kajian saintis telah mengesahkan pengambilan soya yang kerap dan banyak akan mengurangkan kehendak seksual dan mengurangkan tahap kesuburan seseorang.

Sebagai pengguna yang bijak anda harus membuat kajian sebelum mengguna produk yang kadang-kadang “too good to be true”. Terdapat produk yang lebih selamat, boleh dipercayai, lembut dan menjadikan tubuh anda lebih harmoni. Selain mendapat nasihat doktor yang bertauliah anda disarankan mengguna produk yang natural tidak dipengaruhi unsur-unsur tambahan seperti inhibitor, sintetik dan dadah.

Produk-produk seperti 100% herba dan tumbuhan seperti konsep ayurvedic, homeopathy biochemic yang berkonsepkan “sama menyembuhkan yang sama”, di mana remedi-remedi homeopathy akan diproses dengan dos yang sangat rendah untuk merawat simptom yang sama seperti bahan asal tersebut cetuskan dan tanpa mengguna ubat tetapi mengguna teknik kuno seperti accupunture adalah lebih selamat dan risiko untuk mendapat kesan sampingan sangatlah rendah.

Homeopathy Biochemic Adalah Paling Selamat?

Mengapa homeopathy biochemic paling selamat? Jawapannya mudah kerana homeopathy biochemic bukan ubat dan bukanlah herba tetapi mengguna kaedah yang cukup selamat. Remedi tidak dipanggil ubat kerana homeopathy biochemic bukanlah ubat. Ia diproses mengguna kaedah sangat selamat di mana 1 bahan asalnya akan dicampur dengan 10,000, 100,000 dan 1,000,000 bahagian air. Sehingga steteskop di makmal tidak dapat mengesan bahan asal yang telah dicampur , makmal akan mengguna terma “ND” atau not detected jika tidak dapat mengesan bahan-bahan seperti racun, logam berat, steroid dan lain-lain.

Saban hari homeopathy biochemic semakin mendapat sambutan dikalangan pengguna yang telah mengetahui manfaat remedi homeopathy. Remedi homeopathy biochemic juga bebas dari bahan lemak haiwan dan status halalnya tidak perlu dipertikaikan lagi.

Remedi homeopathy menunjukkan kesan yang optimistic di dalam kes-kes merawat jeragat yang diterima dari para pembeli. Testimoni yang diberi adalah “genuine” melalui pesanan sms atau Whatsapp yang kami terima.

Keadah homeopathy menawarkan rawatan yang komprehensif, yang akan menangani masalah jeragat dari punca terjadinya jeragat dan membantu membina sistem imuniti dan perkara-perkara yang mengakibatkan jeragat.

Homeopathy menggangap jeragat sebagai ekperesi luaran sebagai tanda terdapat gangguan sistem tubuh. Homeopathy percaya masalah kulit juga akibat dari ketidakstabilan mineral di dalam tubuh dan perlu di rawat dari puncanya.

Homeopathy merawat jeragat dan didalam masa yang sama merawat keseluruhan sistem tubuh seseorang itu. Remedi homeopathy merawat ketidakseimbangan hormon dan mengawal pengeluaran berlebihan Melanin yang menyebabkan terjadinya jeragat. Proses ini bukan hanya menghilangkan jeragat tetapi kualiti kulit akan menjadi bertambah baik, menghalang terjadinya jeragat baru dan secara semulajadi akan mengembalikan tekstur kulit asal.

Secara logiknya kes-kes jeragat ini yang melibatkan proses belasan tahun sebelum tercetusnya jeragat di muka memerlukan satu rawatan untuk menstabilkan sistem tubuh serta menguatkan sistem penyembuhan kendiri tubuh (auto healing system). Kaedah yang menghalang, membenamkan dan membuang jeragat lapisan atas sahaja seperti laser, krim pengelupasan dan pengelupasan secara kimia hanya membuang lapisan atas sahaja tetapi sumber yang mengeluarkan jeragat dari bawah lapisan kulit tidak dirawat dan distabilkan. Ini bermakna kaedah tersebut hanya boleh bertahan untuk sementara waktu sahaja. Ramai pengguna yang memilih kaedah homeopathy biochemic, setelah jeragat mereka menjadi semakin teruk selepas mengguna produk yang menjanjikan kesan pantas.

Oleh itu beberapa remedi homeopathy biochemic yang mendapat sambutan yang sangat hangat ialah Sepia 200, Melasma Free, Fragaria Vesca 30, Ashawaganda,Damiana Q,Arnica, Kali Sulph, Cal Sulph dan Dandelion 30. Paling terbaru set seperti BJC-01 danBJC-02 juga mendapat sambutan yang sangat menggalakkan di mana kosnya sangat ekonomi dan kesannya sangat efektif bukan hanya untuk jeragat tetapi untuk keseluruhan tubuh. Paling utama remedi-remedi homeopathy biochemic sangat selamat untuk ibu-ibu hamil dan ibu yang menyusu bayi.

Bagi mendapat konsultasi percuma dan remedy yang sesuai dengan jeragat anda sila wasap dengan tekan link ini http://biochemic.wasap.my

Mengapa jeragat Sukar Untuk Dirawat?

Jeragat memang sukar dirawat kerana ianya terjadi oleh pelbagai sebab. Doktor pakar kulit sendiri pun pening kepala apabila merawat jeragat, dan sering gagal memberi keputusan yang diharapkan oleh pesakit walaupun kos rawatan seperti laser agak mahal.

Pelbagai kaedah yang dikatakan amat berkesan, tetapi sebaliknya menjadi mimpi ngeri kepada pesakit tersebut. Ramai yang mengadu selepas membuat rawatan laser, pengelupasan kulit (chemical peeling) dan lain-lain kaedah rawatan moden, hanya mampu bertahan 1-2 bulan atau lagi malang hanya selepas 2-3 hari sahaja, kulit muka mereka menjadi kehitaman lebih teruk dari sebelum membuat rawatan.

Mengapa rawatan moden hanya sementara?

Jeragat disebabkan melanocytes menjadi terlebih aktif. Melanocytes adalah sel yang menghasilkan melanin  yang akan mengeluarkan pigmentasi hitam yang dipanggil jeragat.

Walaubagaimana pun jeragat juga boleh berpunca dari wabak atau penyakit. Jeragat juga sering terjadi disebabkan oleh perubahan hormone terutama yang sering terjadi keada kaum wanita.

Jeragat berpunca dari dalam system tubuh selain dari factor luaran seperti kerap terdedah kepada sinaran matahari terik dan kulit muka dicemari lebihan sinaran UV. Oleh itu rawatan “menghapus” jeragat dari luar adalah tidak sesuai dan sering kali gagal untuk bertahan lama.

Seperti memadam api didalam sekam, jika air hanya disiram dibahagian atas sekam, tetapi bara api dibawah lapisan sekam masih menyala. Lama kelamaan api akan merebak ke atas permukaan sekam semula. Proses ini akan berulang-ulang jika tidak memilih kaedah pencegahan yang sesuai!.

Kaedah Perubatan Homeopathy Merawat Jeragat

Homeopathy percaya setiap masalah kesihatan berpunca dari system tubuh yang bermasalah. Oleh itu homeopathy akan merawat individu yang sakit secara keseluruhan. Homeopathy tidak merawat kesakitan tersebut secara terus.

Begitu juga konsepnya untuk merawat jeragat atau melasma. Perubatan homeopathy merawat pada akar umbi permasalahan jeragat itu sendiri.

Sebagai contoh Sepia atau Sepia 200 adalah remedy yang sangat membantu untuk permasalahan wanita seperti hormone yang tidak stabil, kitaran haid yang tidak menentu, melegakan symptom menopause seperti hot flashes dan menstabil hormone estrogen yang berkurangan. Sepia dianggap sebagai “women’s remedy”, dan setiap permasalahan wanita kerap kali Sepia akan dirujuk sebagai salah satu remedy utama.

Sepia 200 sangat berjaya jika masalah jeragat itu berpunca dari akar umbinya adalah hormon. Malah Sepia 200 juga mampu menurunkan berat badan, melegakan masalah jerawat (jika ada) dan mengempiskan perut!.

Biochemic atau cell salt adalah mineral yang sangat penting didalam tubuh kita. Biochemic adalah menyerupai mineral yang ada didalam tubuh kita yang mengandungi phosphate, magnesium, ferrum dan lain-lain.

Melasma Free adalah persediaan biochemic untuk merawat jerawat dan hormone yang bercelaru akibat kekurangan zat-zat mineral. Biochemic juga mampu membina sel-sel kulit baru untuk mengganti sel-sel kulit yang rosak akibat lebihan pengeluaran melanin sehingga terjadinya jeragat.

Selain dari itu biochemic adalah remedy yang akan merawat keseluruhan tubuh seperti melancarkan perjalanan darah, menguatkan tulang, menyihatkan rambut, mengawal metabolism dan kesihatan minda.

Walaupun jeragat sering terjadi di wajah, ianya berpunca dari dalam system tubuh yang bermasalah seperti yang diterangkan di atas. Oleh sebab itu rawatan homeopathy lebih tertumpu kepada remedy oral (hisap atau minum) yang berbentuk tablet manis atau cecair.

Terdapat beberapa remedy oral yang sangat berjaya dan mendapat sambutan ramai seperti Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca 30. Malah set paling laris ialah set SMF atau SMFF. Set ini terdiri dari Sepia 200, Melasma Free iaitu didalam bentuk tablet manis dan Fragaria di dalam bentuk cecair untuk diminum. Set SMF mempunyai 1 botol Fragaria sementara SMFF mempunyai 2 botol Fragaria Vesca.

Homeopathy tidak menolak penggunaan krim atau sabun secara total. Homeopathy beranggapan produk luaran seperti krim atau sabun akan membantu dari luaran. Krim seperti Carmino complexion cream (CCC)  dan sabun Carmino complexion soap (CCS). Paling terbaru krim dan sabun 100% herba Bio-T3 Whitening Series .

Mengapa Homeopathy?

Homeopathy adalah perubatan yang sangat selamat. Remedi-remedi homeopathy adalah dari bahan alam semulajadi yang disediakan dengan kaedah homeopathy tanpa menggunakan bahan kimia, dadah atau penggalak hormone tetapi mampu merawat masalah hormone tanpa kesan sampingan.

Remedi homeopathy bertindak secara lembut, selamat dan boleh dipercayai.

Homeopathy telah berusia lebih 200 tahun bermula dari zaman sewaktu rawatan konvensional sendiri masih didalam proses mencari kaedah rawatan yang sesuai untuk pelbagai penyakit. Kaedah rawatan yang agak extreme seperti membedah pesakit secara sedar menjadikan pengasas homeopathy Dr Hahnemann yang juga seorang doctor pada masa itu tidak bersetuju dengan kaedah yang dikatakan agak keterlaluan. Maka beliau mula tercari-cari kaedah yang lebih selamat dan lembut.

Beliau mula mengkaji tumbuh-tumbuhan dan telah terjumpa kaedah “serupa akan menyembuhkan yang serupa”. Sebagai contoh mudah apabila kita memotong bawang, secara automatic mata dan hidung kita akan merembes cecair iaitu air mata dan hingus. Ini adalah menyerupai symptom selsema.

Hahnemann mengambil setitis air bawang ini dan mencampurkan dengan kuantiti air yang sangat banyak. 1 bawang : 100,000 air sebagai contoh dan memberi kepada pesakit yang mengalami selsema yang mana mata dan hidungnya berair. Kajian beliau telah Berjaya meredakan dan seterusnya menyembuhkan pesakit tersebut dari selsema. Hasil dari kejayaan tersebut beliau terus membuat ujikaji menggunakan konsep dos mikro atau dos yang sangat kecil ini untuk merawat pelbagai penyakit dengan jayanya.

Bagi mendapatkan nasihat percuma boleh wasap terus ke link ini —-> http://biochemic.wasap.my

Posted on Leave a comment

Jeragat dan melasma serta rawatan yang berkesan

Jeragat tidak sembuh dengan krm,serum,laser dan skincare kerana 97% punca jeragat adalah daripada dalam seperti hormon tidak seimbang,penggunaan penggantian hormon dan lain-lain.

THO30 – Jeragat dan freckles (bintik-bintik seperti tahi lalat) di dalam masa yang sama.THO30 juga boleh digabungkan dengan BA30, bila jeragat dan freckles bergabung. Simptom seperti kulit kelihatan kotor, kering, muka dipenuhi kesan kecoklatan.Muka juga kelihatan pucat, terdapat lingkaran mata hitam.

Jeragat atau freckles juga akan kelihatan di tangan dan lengan, kulit sangat sensitif jika disentuh. Garam tisu akan membantu fungsi asas sel-sel termasuk mengimbang kuantiti air, penghadaman, menyahtoksin, elastisiti sel-sel, menambah oksigen, membekal nutrisi dan sodium-postasium pada kadar yang stabil.

Kaedah ini telah terbukti berkesan lebih 200 tahun, malah amat selamat untuk bayi baru lahir, ibu mengandung dan dewasa. Melasma Free adalah gabungan beberapa remedi garam tisu yang digelar sebagai “bioplasma”. Bioplasma ini akan membantu mengimbang hormon dan akan menghapus jeragat atau melasma yang menganggu penampilan anda

Kenapa Biochemic ?Biochemic atau garam tisu adalah persediaan homeopathy di dalam bentuk mineral inorganic yang menyamai garam mineral yang terdapat di dalam tubuh manusia.Terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia, seperti yang telah dibuktikan oleh pengasas perubatan biokimia atau biochemic iaitu Dr Shuessler seorang doktor Jerman yang mengkaji abu mayat pada akhir tahun 1880 dan mendapati terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia.

Pada pendapat Dr Shuessler 12 garam mineral ini amat penting untuk mengimbang aktiviti selular (cellular activity) dan kesihatan pada umumnya. Kekurangan garam mineral ini adalah amat kritikal untuk tubuh mengimbang sistem tubuh dan terjadi ketidakselesaan pada tubuh (dis-ease) .

Penemuan ini telah memanfaatkan jutaan orang dengan mengguna kaedah biochemic pada potensi rendah untuk membantu mempercepatkan penyerapan nutrient, proses ini akan menguatkan dan menambah tenaga kepada tisu-tisu yang hidup.Garam tisu akan memberi sokongan kepada fungsi sel yang lebih cekap mengekalkan tahap kesihatan pada tahap terbaik, menambah baik keadaan fizikal dan emosi.

#melasma #jeragat #jeragathilang #jeragatpudar #jeragatdegil #melasme

https://shopee.com.my/THO30-Biochemic-hapus-jeragat-degil-i.45360124.1170630440

Posted on Leave a comment

Jeragat tiba-tiba pudar, macam tak percaya la pulak

Remedi biochemic sering membuat kejutan. Agak terperanjat apabila menerima whatsapp

“saya memang tak puas hati dengan SMF with Beberis Aquifolium 3+1”

😢 kenapa puan?” cemas di buatnya. Dia diam tak menjawab di dalam tempoh 5-10 minit. Berdebar-debar menunggu dia reply.

Akhirnya di screen terlihat Puan J is typing…

” tak puas hati sangattt.. kenapa saya lambat sangat terjumpa SMF with Beberis Aquifolium 3+1 ni!!”

Siap ada tanda seru…

“dah berkilo krim jeragat saya guna, dah beratus biji pil saya telan, serum bagai. Semuanya tak menjadi, hasben dah marah sebab asyik beli produk je”

“mujur guna duit sendiri hihihi”

Panjang lebar dia menaip.

“syukur Alhamdulillah” itu aje yang saya mampu taip. Puan J terus menaip dan terus bertanya kalau-kalau ada remedi lain yang boleh dia amalkan sekali dengan SMF with Beberis Aquifolium 3+1

Memang ada banyak remedi lain tetapi sekiranya satu atau dua remedi telah menunjukkan keserasian kita teruskan selama 90 hari dan selepas itu baharulah boleh menambah lain-lain remedi.

Mengapa SMF with Beberis Aquifolium 3+1 sangat membantu untuk masalah jeragat

Remedi ini mempunyai “top remedies” untuk pelbagai masalah jeragat . Terdapat 3 jenis dan diperkayakan dengan top remedy hebat Beberis aquifolium yang menjadikan remedi ini 3+1.

Sepia 200 adalah top remedy yang sangat berjaya untuk mengatasi masalah jeragat terutama bagi wanita yang berumur 35 tahun ke atas.

Dibantu oleh Beberis Aquifolium yang dianggap top remedy untuk kulit. Beberis digunakan di dalam pelbagai produk termasuk krim kosmetik untuk menjadikan kulit berseri-seri atau glowing.

Tidak hairanlah jika Puan J merasa sangat rugi kerana terlewat bertemu dengan SMF with Beberis aquifolium 3+1

Ingin order smf beberis aquifolium ini dengan harga diskaun. Harga sebotol rm80 tetapi jika nak harg diskaun sila klik link dibawah

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Remedi dan Produk Homeopathy Bebas Dari Merkuri Untuk Menghapus Jeragat

Remedi dan Produk Homeopathy Bebas Dari Merkuri Untuk Menghapus Jeragat

Pernah tak anda terdengar satu sekolah atau bangunan terpaksa dikosongkan akibat thermostat yang mengandungi merkuri terjatuh dan pecah di dalam makmal?. Pasukan HAZMAT terpaksa dipanggil untuk mengawal keadaan dan mencuci tumpahan merkuri tersebut. Sewaktu proses mencuci tumpahan merkuri pasukan HAZMAT terpaksa memakai pakaian keselamatan.

Bayangkan betapa bahayanya apabila merkuri disapu ke muka anda!!

Homeopathy dan biochemic, bebas dari bahan logam berat (heavy metal) seperti merkuri. Homeopathy dan biochemic berkonsep remedi nano atau kecil, di mana bahan asal di dalam remedi hampir tidak dapat dikesan oleh mikroskop tetapi mampu melegakan pelbagai simptom penyakit. Merkuri kerap “dicuri” campur di dalam produk kosmetik untuk hapuskan jeragat dan mencerahkan kulit. Kesannya memang pantas, merkuri yang menghakis kulit dan membuang kesan kotoran di dalam 2-3 hari sahaja. Seumpama membuang kotoran di kain atau baju mengguna klorox.

Tujuh produk kosmetik diharamkan dan dibatalkan pengedarannya serta-merta oleh Perkhidmatan Farmasi Kementerian Kesihatan (KKM) setelah dikesan mengandungi merkuri.

Menurut kenyataan Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, produk-produk berkenaan tidak dibenarkan dijual di Malaysia kerana mengandungi bahan beracun tersebut yang boleh menyerap masuk ke dalam badan dan menyebabkan keracunan.

“Keracunan merkuri boleh menyebabkan kelemahan otot, koordinasi lemah, rasa kebas pada tangan dan kaki, ruam kulit, rungsing, serta masalah deria.

“Oleh itu, produk-produk kosmetik tersebut tidak lagi dibenarkan untuk dijual di Malaysia,” kata Dr Noor Hisham dalam kenyataan yang dibuat di blognya di kpkesihatan.com.

Motif utama ialah untuk mendapatkan wajah yang putih glowing,merah kemerahan. Produk-produk yang diharamkan ini berbentuk krim yang mampu mencerahkan kulit di dalam masa 2-3 hari sahaja. Malangnya kesan toksik akan meresap ke dalam tubuh anda untuk selama-lamanya.

Mengapa ramai yang memilih homeopathy dan biochemic?

Homeopathy dan biochemic adalah sains perubatan yang sangat efektif, lembut dan sangat berkesan membantu memudarkan dan menghapuskan jeragat, malah kesan parut juga mampu diatasi dengan sangat berkesan dan kadang-kadang kesannnya sangat hebat.

Homeopathy dan biochemic merawat akar kepada masalah jeragat. Akar atau punca utama jeragat ialah penghasilan melanin yang tidak terkawal. Melanin adalah pigmen yang terkumpul akibat sinaran uv yang menyerap masuk ke dalam kulit. Boleh dikatakan sesiapa sahaja boleh mendapat jeragat, paling berisiko ialah kaum wanita kerana kekerapan mengguna kosmetik, pil perancangmasalah haid dan hormon.

SMF with Beberis Aquifolium mempunyai 2 remedi yang mampu mencerahkan, menjadikan kulit muka lebih berseri atau glowing. Remedi tersebut ialah Fragaria vesca dan semestinya Beberis Aquifolium. Fragaria adalah buah strawberry yang telah dikaji mempunyai agen pencerahan, bukan hanya muka boleh cerah Fragaria mampu menjadikan gigi lebih bersih dan glowing.

Beberis Aquifolium pula adalah sejenis tumbuhan berbunga yang kerap digunakan sebagai bahan utama di dalam krim bukan kosmetik terutama krim homeopathy untuk mencerahkan kulit, memudar atau menghapus parut dan jika diamalkan mengambil SMF with Beberis Aquifolium seluruh tubuh terutama muka akan menjadi lebih glowing.

Paling penting remedi homeopathy tidak merbahaya seperti produk berasaskan merkuri. SMF with Beberis Aquifolium selamat, lembut dan boleh dipercayai.

SMF with Beberis Aquifolium mempunyai 3 remedi asas set SMF dan di tambah lagi 1 Beberis Aquifolium di dalam satu botol. Untuk memudahkan pengambilan dan dibawa sewaktu anda travel.

Cara pengambilan

2 biji dikemam sehingga larut kedalam mulut 3-4 kali sehari sewaktu perut kosong dan pastikan lidah anda juga bersih sebelum mengambil remedi bagi mendapatkan kesan optimum.

Ingin order melalui whatsapp sila klik link dibawah

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Punca dan penyebab melasma dan jeragat

Antara penyebab melasma

– Faktor keturunan (genetis)

– Ketika hamil

– Aktiviti hormon

– Pengubatan hormon

– Paparan ultra violet

– Stress

Jeragat adalah bintik-bitik berwarna coklat cerah yang berada pada kulit muka anda dan ianya tidak berbahaya tetapi ia berkemungkinan boleh menyebabkan kanser kulit.

Ramai orang percaya bahawa jeragat degil berpunca dari kurangnya penjagaan kulit seseorang itu.

Pelindung matahari atau “sunscreen” tidak menghapuskan jeragat anda, tetapi ia membantu elakkan jeragat degil yang baru.

American Academy Dermatology menyarankan tips seperti ini:

  1. Pelindung matahari perlu mempunyai SPF 30 atau lebih.
  2. Gunakan pelindung matahari 15 minit sebelum melakukan aktiviti luar.
  3. Gunakan semula pelindung matahari 2 jam sekali terutama selepas berenang atau berpeluh berlebihan.

Apa yang sebenarnya menyebabkan wajah kelihatan tua? Cuba lihat gambar semasa kita muda kemudian bandingkan dengan wajah sekarang. Dua perubahan paling ketara yang boleh membuat wajah nampak lebih tua ialah penambahan kedutan pada muka.

Bagaimanapun, antara masalah utama menyumbang wajah tampak berusia ialah disebabkan oleh kemunculan melasma atau juga dipanggil jeragat atau pigmentasi.

Semua masalah itu boleh dirawat dengan kaedah tertentu terutama dalam kalangan wanita berusia 30-an ke atas.

Apakah itu melasma? Ia adalah longgokan pigmen kulit sama ada di lapisan epidermis (lapisan atas), dermis (lapisan bawah kulit) atau kedua-duanya.

Setakat ini tiada barangan kosmetik atau barangan penjagaan kulit di pasaran yang boleh merawat melasma.

Ada beberapa perkara yang dikaitkan dengan melasma antaranya iaitu kehamilan, pil perancang dan pil gantian hormon menopaus.

Melasma hilang dengan sendiri beberapa bulan selepas kelahiran atau apabila seseorang berhenti mengambil pil hormon.

Faktor lain yang menyebabkan melasma ialah pendedahan kepada sinaran cahaya lembayung unggu (UV) yang kronik atau komplikasi akibat salah penggunaan bahan kosmetik.

Melasma yang disebabkan kedua-dua faktor itu agak sukar dirawat.

Sebilangan besar kes melasma adalah disebabkan tiada perlindungan kulit muka terhadap sinaran UV matahari.

Jika anda mempunyai melasma, penggunaan krim pelindung matahari tidak boleh membantu menghilangkannya. Ia hanya boleh mengelakkan melasma merebak walaupun krim yang digunakan itu mengandungi bahan pencerah.

Jika anda mempunyai masalah melasma, janganlah membuang masa dan wang membuat rawatan cucian muka kerana tanpa rawatan profesional, masalah anda tidak boleh di atasi sepenuhnya. Setakat ini, belum ada lagi bahan kosmetik atau krim penjagaan kulit di pasaran yang boleh merawat melasma.

Jenis melasma

Untuk mengenal pasti kewujudan melasma sama ada dari jenis epidermal, dermal atau campuran, ia hanya boleh dilakukan oleh doktor estetik menerusi ujian woodlights.

Apabila kulit disinari dengan lampu woodlights, doktor akan dapat membezakan sama ada melasma anda adalah jenis di permukaan kulit dalam kulit atau kedua-duanya.

Rawatan biochemic terbukti berkesan dan selamat. ingin info segera boleh klik link dibawah

http://www.biochemic.wasap.my

Posted on Leave a comment

Jeragat dan melasma

Berjeragat beli produk mahal pun tak menjadi

Kena faham apa itu jeragat? Jeragat adalah masalah kulit tetapi berbeza dengan masalah kulit seperti jerawat ataupun eczema.
Jeragat sangat komplek tetapi akan mudah diatasi jika memahami punca sebenar sehingga jeragat tumbuh.

Jeragat secara mudah di fahami terdapat 2 keadaan:
1. 100% terjadi di bawah kulit. Tidak terasa kesan kasar akibat jeragat. Penggunaan krim adalah sia-sia sahaja
2. Terjadi di bawah dan di atas kulit. Jika disentuh akan terasa kulit sedikit kasar.

Jeragat juga mempunyai 2 keadaan :
1. Langsung tidak gatal, 90 % mereka yang alami jeragat tidak merasa gatal-gatal
3. Kadang-kadang terasa gatal-gatal.

Punca utama

Punca utama terjadi jeragat ialah kerana sinar uv yg berkumpul di bawah kulit dan penghasilan pigmen hitam berlebihan akan mencetus pigmen hitam ini timbul di kulit muka. Selain uv pengambilan pil perancang, penggunaan kosmetik pengelupasan dan masalah hormon juga menjadi penyumbang kepada masalah jeragat

Peningkatan umur, pra menopos dan menopos juga antara faktor jeragat yang terbenam di bawah kulit mula timbul

Homeopathy & Biochemic sangat berjaya merawat jeragat

Homeopathy & biochemic adalah perubatan alternatif yang berusia lebih 200 tahun yang mementing kaedah rawatan punca kepada masalah bukan hanya rawat masalah atau jeragat.

Sepia 200, Fragaria dan Melasma Free (set SMF) adalah gabungan remedi yang sangat hebat merawat dan telah beribu orang yang membeli set ini memberi feedback yang sangat positif.

Kesan sepantas 2 minggu memudarkan jeragat dan seterusnya melicinkan kulit selepas itu. Kesannya boleh dikatakan kekal kecuali seseorang itu kerap berjemur tanpa mengguna sunblock, mengguna cream pengelupasan dan tidak diet & senaman dengan konsisten.

Homeopathy & biochemic adalah sains perubatan yang selamat dan efektif untuk menghalang proses pigmentasi terus menerus timbul di muka.

Sekiranya keserasian dan cara pengambilan remedi secara teratur, jeragat akan berkurangan atau mungkin terus pudar selepas beberapa minggu

Ingin mendapat konsultasi percuma remedy yang sesuai dengan masalah jeragat anda boleh klik link wasap dibawah

https://nakwasap.my/biochemicPost navigation